Hur får man ur styrlåset på Husqvarna Silverpil?

Hur får man ur styrlåset på Husqvarna Silverpil?

Publicerad

Fråga: Hur får jag bort styrlåset på en Husqvarna Silverpil? Jag har lyckats dyrka upp låset, tagit bort skruven som håller fast låset. Men hur jag än vrider på låskistan/ställer låset så får jag inte ut den.

Christian Jarl

 

Svar: Jag har tyvärr inte skruvat med styrlåset på Husqvarna Silverpil, men det låter ju som att du kommit en bra bit på väg. Vanligtvis så sitter det en liten tapp i låscylindern som löper i ett spår inne i styrhuvudet och om man bara låser upp låset så ska det bara vara att dra ur det – bara det eventuella täcklocket tagits bort.

Någon som vet mer om detta och kan tipsa Christian om låset? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842