Blinkerolja eller blinkervätska?

Blinkerolja eller blinkervätska?

Publicerad

Fråga: Hej experter. Min bil är kanske för ny för det här forumet, det är en Mercedes 1999. Mina grannar har flera gånger sagt till mig att blinkeroljan verkar vara slut. När jag frågade en bekant sa han att jag skulle ha blinkervätska istället och att jag skulle be verkstaden fylla på ordentligt vid nästa service.

Tänkte att jag kunde fylla på det själv, men hittar inte behållaren. Sitter den under någon av plastkåporna under huven? Det är en C 230 (W202). Vilket är bäst – blinkerolja eller blinkervätska? Kan man köpa universal eller måste det vara Mercedes egen?

mvh

S-K Ämtare

Svar: Blinkerolja och blinkervätska är helt enkelt olika namn på samma sak. Efter som du har ett Boschsystem i bilen kan du använda vilken typ som helst som är kompatibel med Boschsystem, annars är risken stor att du får fel blinkrytm.

På äldre bilar var det viktigt att inte använda Boscholja i Lucassystem då Boscholjan inte avger synbar rök och ej heller ger den karaktäristiska lukten av brända elkablar.

Robert Gustavsson

On
Off

15 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Kärvande växelförare i JB 150 cc

2 kommentarer

Jim Lundberg: Ok - kul att det går åt rätt håll. Berätta gärna hur det slutade!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206