Blinkerolja eller blinkervätska?

Blinkerolja eller blinkervätska?

Publicerad

Fråga: Hej experter. Min bil är kanske för ny för det här forumet, det är en Mercedes 1999. Mina grannar har flera gånger sagt till mig att blinkeroljan verkar vara slut. När jag frågade en bekant sa han att jag skulle ha blinkervätska istället och att jag skulle be verkstaden fylla på ordentligt vid nästa service.

Tänkte att jag kunde fylla på det själv, men hittar inte behållaren. Sitter den under någon av plastkåporna under huven? Det är en C 230 (W202). Vilket är bäst – blinkerolja eller blinkervätska? Kan man köpa universal eller måste det vara Mercedes egen?

mvh

S-K Ämtare

Svar: Blinkerolja och blinkervätska är helt enkelt olika namn på samma sak. Efter som du har ett Boschsystem i bilen kan du använda vilken typ som helst som är kompatibel med Boschsystem, annars är risken stor att du får fel blinkrytm.

På äldre bilar var det viktigt att inte använda Boscholja i Lucassystem då Boscholjan inte avger synbar rök och ej heller ger den karaktäristiska lukten av brända elkablar.

Robert Gustavsson

On
Off

15 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rostborttagning i ultraljudstvätt?

1 kommentar

duett: Annars finns det stripall pulver som man blandar med vatten och värmer till ca 70 grader och låter detaljerna ligga över natten, dom blir efter avspolning med högtryck plåtrena! Jag tror Jim har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842