Skillnad på olika Husqvarna Novoletteförgasare

Skillnad på olika Husqvarna Novoletteförgasare

Publicerad

Fråga: Hej på er, i kunskapsbankernas guldreserver! Jag har ett antal Novoletteförgasare, både till 40cc och 44cc. (1/9,5/32 och 1/8/5). I min enfald har jag trott att trottel och flottör varit desamma till dessa förgasare, men har upptäckt att mina trottlar ser lite olika ut. Kanske även flottörerna, men det är en annan femma.

Den ena trottelmodellen har en rektangulär kanal i botten, och den andra inte. Är det någon som vet vilken typ som hör till vilken motor? Och kan det vara så att även nålmunstycket skiljer mellan förgasarmodellerna?

Tack på förhand!

/Knut

 

Svar: Det är väldigt svårt att se alla detaljer på förgasardelarna i Husqvarnas reservdelskataloger så jag kan tyvärr inte svara på vilken trottel som hör till vad. Däremot verkar det som att alla Novoletteförgasarna har samma nålmunstycke: 2,10.

Någon som vet mer och kan hjälpa Knut med detta?

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort springer en hare?

10 kommentarer

Michael B: Så harig kan den inte vara eftersom den vågar springa framför mopeden.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842