Delar till treväxlad Husqvarna Flinta

Delar till treväxlad Husqvarna Flinta

Publicerad

Fråga: Jag håller på att renovera en MCB 1273 och tanken var att använda en 3-växlad Flinta fotväxlad. Trodde motorn var komplett innan jag delade den. Tyvärr saknas det delar i växellådan. Inga drev utan det som hör till växelmekanismen.

Finns det tillgängliga bilder på hur detta skall se ut? I Stora Tvåtaktsboken (del 1) berörs enbart den 2-växlade varianten. Finns det reservdelar att köpa idag? Vore skoj att få igång motorn då allt övrigt är i fint skick.

Joakim Andersson

 

Svar: Vissa delar till växelmekanismen (den så kallade "hjärtfjädern" med flera) till Flintan nytillverkas. Kolla med exempelvis Erik Linding. Är det andra delar som saknas så är det veteranmarknader eller Rösebäckens Cykel & Motor där delarna kan finnas. Där finns även sprängskisser till många äldre mopedmotorer.

Jim Lundberg

Delförstoring av sprängskiss till Husqvarna Flinta med treväxlad fotväxel. För att spara bilden: Högerklicka på den och välj "Spara bild som..."

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort springer en hare?

11 kommentarer

Glennson: Jag har haft en i ljuset framför bilen en sommarkväll. Han kutade i 50 km/h så fort gick det.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842