Behövs motornummer vid regbesiktning?

Behövs motornummer vid regbesiktning?

Publicerad

Fråga: Jag skall registreringsbesiktiga min MGB 1966. Registreringsnummer har jag och chassinummer på en plåt vilket skall vara ok vad jag förstår. Vad som saknas är motornummer. Det är troligtvis originalmotorn, men när plåten saknas så är det svårt att säga. Kan man registrera bilen utan motornummer?

Hälsningar Per

Svar: Hej Per. Jag har bollat frågan vidare till Per-Anders Blommefors, Bilprovningen, och han svarar så här:

Ja, du kan registreringsbesiktiga bilen utan motornummer. Besiktningsteknikern tar ställning till motoreffekt etc vid besiktningstillfället. Det finns inget krav på att en motor skall ha ett motornummer, i vissa fall om det råder en osäkerhet kring ett fordons identitet kan det vara till hjälp att ha tillgång till motor- och ibland även växellådsnummer för hjälpa till att styrka ett fordons identitet.

Så långt Per-Anders Blommefors. Du bör alltså kunna registreingebesikta din bil utan motornummer. Lycka till.

Robert Gustavsson

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Yamaha PW 50 som inte vill varva upp

7 kommentarer

Bengor: Hej igen ! Lars Berg: Glömde det kanske mest påtagliga om motorn får för mager blandning. Kolla upp och blås rent förgasaren och i synnerhet munstyckena i ditt fall speciellt huvudmunstycket. //...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206