Var ska kabeln från tändplattan anslutas?

Var ska kabeln från tändplattan anslutas?

Publicerad

Fråga: Har köpt den här tändplattan som jag tänkte använda på min Kreidler. Har blivit undrande om matarspolen till utanpåliggande tändspolen. Den spolen har nämligen en kabel till ifrån sig utöver den som går till kondensatorn. Vad har den för funktion?

Håkan Eriksson

 

Svar: Den blå kabeln (2) från matarspolen ska anslutas till den utanpåliggande spolens primärlindning. Den blå kabeln med svart rand (1) ska dras till tutan, men exakt hur det fungerar med denna lite udda koppling vet jag tyvärr inte. Jag skulle bara dra en krympslang över änden på den blå/svarta kabeln så att den inte kommer åt något (jord) och låta den hänga.

Kopplingen syns på schemat till Puch Magnum nedan.

Jim Lundberg

Delförstoring av bilden ovan. Den blå/svarta kabeln (1) ska anslutas till tutan (Puch Magnum). Den helblå kabeln (2) ska anslutas till den utanpåliggande tändspolens primäruttag (Boschnummer 1 på anslutningen på tändspolen. Anslutning 15 på tändspolen ska dras till jord)

Kopplingsschema till Puch Magnum

Delförstoring av schemat ovan. Tändspolen är röd på schemat. För att ladda ner någon bild: Högerklicka på aktuell bild och välj "Spara bild som..."

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rostborttagning i ultraljudstvätt?

1 kommentar

duett: Annars finns det stripall pulver som man blandar med vatten och värmer till ca 70 grader och låter detaljerna ligga över natten, dom blir efter avspolning med högtryck plåtrena! Jag tror Jim har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842