Hur ser resten av kopplingen ut på cykelkärran?

Så här ser Michaels cykelkärra ut. Någon som vet vad det är?

Hur ser resten av kopplingen ut på cykelkärran?

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Jag "råkade" köpa en tandemcykel på en loppis för några år sedan. Jag har nu hittat en gammal cykelkärra som jag tänker dra efter tandemcykeln. Men jag letar efter dragkopplingen som ska sitta på cykeln. Kärran har en anslutning som ser ut som en pil och är tydligen vanlig på äldre kärror men jag har aldrig sett hur dragkopplingen ser ut.

Tänkte tillverka en sådan själv men jag vill veta hur den ska se ut , jag vill ju vara så nära originalet som möjligt (jag är "originaltaliban"). Vet du hur dragkopplingen ser ut? Att hitta en begagnad har jag nästan slagit ur hågen.

Michael Andersson

 

Svar: Är det någon som känner igen Michaels koppling och kan ta en bild eller göra en skiss av den del som han saknar? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan eller skicka den till mig på jim.lundberg(snabel-a)classicmotor.se

Jim Lundberg

Närbild på kärrans koppling.

Bild på kopplingen från Björn Nilsen

Bild på kopplingen från Björn Nilsen

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rostborttagning i ultraljudstvätt?

1 kommentar

duett: Annars finns det stripall pulver som man blandar med vatten och värmer till ca 70 grader och låter detaljerna ligga över natten, dom blir efter avspolning med högtryck plåtrena! Jag tror Jim har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842