Laddningslampan lyser på Monark Blue Arrow

Laddningslampan lyser på Monark Blue Arrow

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har en motorcykel av märket Monark Blue Arrow 250cc med 6-voltsbatteri. Min fråga är: Tändningslampan lyser även när jag kör vilket borde tyda på att laddningen inte fungerar. Vilken komponent är det som inte är ok? Har dålig el-kompetens.

Tacksam på tips för vad jag skall åtgärdas.

Mvh

Kent

 

Svar: Det kan vara flera orsaker till att laddningslampan (nr 1 på översta bilden) inte slocknar Det man kan göra själv utan att vara fordonselektriker är att rengöra generatorankarets kollektor med en trasa doppad i ren bensin, samt att kolla så att kolen är rena och löper lätt i sina hållare så de har god kontakt med kollektorn.

Om det är laddningsreläet eller själva generatorankaret som är defekta så krävs det en fackman. Kolla exempelvis med firman Lindom magnetservice.

Jim Lundberg

Tändsystemet på Monark Blue Arrow med ILO 250-kubiksmotor.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rostborttagning i ultraljudstvätt?

1 kommentar

duett: Annars finns det stripall pulver som man blandar med vatten och värmer till ca 70 grader och låter detaljerna ligga över natten, dom blir efter avspolning med högtryck plåtrena! Jag tror Jim har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842