Rätt olja i PV 444

Fråga: Hej! Jag läser ett svar angående olja API GL 1 – 5 om gulmetaller. Jag har en Volvo PV 444 från 1954. Är det något som berör växellådan och bakaxeln i min bil? Bör jag ha olja med GL 1?

Mvh B-G

 

Svar: Så kallade hypoidoljor som är av klass GL4 och GL 5 innehåller starka additiv som kan angripa gulmetaller (innehåller koppar) som brons, mässing med flera. Men dessa additiv har en uppgift – och det är i bakaxlar av hypoidtyp som sitter på nästan alla bakhjulsdrivna bilar. Additiven bygger upp en glashård oxidhinna på alla stålytor vilken radikalt minskar friktion och slitage.

En hypoidväxel är en vinkelväxel där axlarna inte ligger på samma höjd. Tanken med detta är att sänka kardanen för att minska bilens tyngdpunkt och minska kardantunnelns höjd inne i bilen.

Men i en hypoidväxel så sker det en glidning mellan kuggarna i dreven till skillnad mot vanliga kuggväxlar där kuggarna rullar i och ur varann utan någon större glidning. I en bakaxel med hypoidväxel, som i din PV, måste man använda en hypoidolja – annars kommer pinjong och kronhjul att slitas ut i förtid. Eftersom framhjulsdrivna bilar numera är i majoritet (dessa har inte hypoidslutväxlar) så är utbudet på hypoidoljor inte lika stort idag.

Sist jag bytte olja i en bakaxel köpte jag oljan på dåvarande Statoil. Det var en GL5-olja, men ingenstans på flaskan stod det något om ”hypoid”. Jag ringde till Statoil och fick då svaret att den fungerar utmärkt i en hypoidväxel.

När det gäller växellådan ska man inte hälla i en hypoidolja då synkringar och bussningar kan vara gjorda av brons.

Sammanfattning:

Hypoidbakaxel: Aldrig en GL1-olja

Växellåda (manuell): Aldrig en hypoidolja (vilken finns bland klasserna GL4 & GL5)

Jim Lundberg

Rulla till toppen