Mer kraft i Mustang med Zündappmotor

Mer kraft i Mustang med Zündappmotor

Publicerad

Fråga: Hej, jag har en Mustang 596 med Zündappmotorn 265. Vad finns det för cylindrar man kan sätta på den för att få ut lite mer kraft?

Jag väger 100+ och är 196 lång... Handlar inte om racing. Tänkte bara slippa pelikanspringet i uppförsbackarna.

Jörgen

 

Svar: Jag har för mig att insticket på cylindrarna är längre på 265-motorn än vad det är på 278-motor som det ju finns massor av nytillverkade cylindrar till idag. Det kanske passar ändå, men det vet Zündappentusiasterna bättre.

Men jag har ungefär samma kroppskonfiguration som du och enda gången jag behöver hjälpa till i backarna är när jag kör på min enväxlade Monarped. Men jag slipper pelikanspringet (roligt uttryck!) då den har cykelpedaler för muskeltillskott.

Har du kollat att avgassystemet/cylindern är fria från sot och att tändning och förgasare står rätt? Sen har jag märkt att när kroppsvikten blir tresiffrig så ökar toppfarten på mopeder markant om man pumpar bakdäcket hårdare – typ 2,5 – 3 kilo.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rostborttagning i ultraljudstvätt?

1 kommentar

duett: Annars finns det stripall pulver som man blandar med vatten och värmer till ca 70 grader och låter detaljerna ligga över natten, dom blir efter avspolning med högtryck plåtrena! Jag tror Jim har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842