Husqvarna Populär som dör när man gasar

Husqvarna Populär som dör när man gasar

Publicerad

Fråga: Min Husqvarna Roulette Populär tänder inte när man använder gasreglaget. Den tänder och driver svagt om man bara trampar på tomgång men dör efter en stund om man låter den driva själv. Motor är en 1 växlad, kilremsdriven 44cc Husqvarna motor med en Bing förgasare.

Jesper

 

Svar: det kan bero på två saker. Antingen så är gnistan så klen att den inte orkar tända all bensin som kommer in i motorn när man gasar på – eller så kommer det inte fram tillräckligt med bensin så att motorn mest får luft när man gasar.

Gör därför följande test: Starta motorn och vrid sedan upp gasen tills motorn stannar. Ta ur tändstiftet. Om detta är blött ligger felet troligtvis i tändsystemet och är stiftet torrt så kommer det inte fram något bränsle.

Jim Lundberg

 

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rostborttagning i ultraljudstvätt?

1 kommentar

duett: Annars finns det stripall pulver som man blandar med vatten och värmer till ca 70 grader och låter detaljerna ligga över natten, dom blir efter avspolning med högtryck plåtrena! Jag tror Jim har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842