Oljeblandning till Husqvarna Drömbågen Sport

Oljeblandning till Husqvarna Drömbågen Sport

Publicerad

Fråga: Vilken oljeblandning till Husqvarna Drömbåge Sport är lämplig?

Sven Svensson

 

Svar: Jag har tyvärr ingen instruktionsbok till Drömbågen, men till "storebror" Silverpilen anges 4 procent olja i bensinen (5 procent vid tävlingskörning!). Vilken sort du väljer är en smaksak, snarare än en praktisk sak. Mineral, hel- eller delsyntet – alla fungerar utmärkt i en gammal motorcykel. Helsynteten är dock den som smörjer bäst (starkast oljefilm).

Dagens oljor smörjer effektivare/bättre än de oljor som fanns att tillgå när Drömbågen var ny så man kan troligtvis köra med någon procent mindre olja än den rekommenderade mängden. Det enda man bör undvika är tvåtaktsoljor för marint bruk då dessa inte håller lika rent i en hetare luftkyld motor som i en svalare vattenkyld marinmotor.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rödqvarna som plötsligt inte vill starta

7 kommentarer

Jim Lundberg: Hej. Tändning och brytaravstånd måste alltid kollas/justeras om man haft bort tändplattan. Brytaravståndet (justeras alltid först) ska vara 0,30 - 0,45 mm och förtändningen ska vara 4,5 mm. Den...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842