Trasig spännrulle på Husqvarna Novolette 3311

Trasig spännrulle på Husqvarna Novolette 3311

Publicerad

Fråga: Hej! Har ett renoveringsobjekt nämligen en Husqvarna Novolette 3311 där spännrullens bult, den som går igenom fjäder har gått av samt att fjäder kan ha gått av med. Kikar runt på lite sidor och försöker hitta denna bult och fjäder så att de passar. Speciellt fjädern verkar vara en kort och en med en längre pinne på som ska spännas upp mot motorn. De jag är osäkert på är vilken fjäder som ska användas på denna. Detta är en REX sedan kom Husqvarnas egna motorer men vet inte om de skiljer sig på dessa just på fjädern.

Erik

 

Svar: Jag har tyvärr bara en enda skiss till 3311 och där är inte fjädern helt synlig. På bilden högst upp, som jag har för mig är en Rex-motor, ser man hur fjädern sitter. Själva skruven som har gått av lär vara en vanlig standardskruv – M8-någonting.

Husqvarna har flera utföranden på spännrullen och dess fjäder så det bästa är ju att man har med sig motorn och kan testa om fjädern passar.

Någon som kan tipsa Erik om skruv och fjäder till hans spännrulle? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Ur Husqvarnas reservdelskatalog till 3311.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rödqvarna som plötsligt inte vill starta

7 kommentarer

Jim Lundberg: Hej. Tändning och brytaravstånd måste alltid kollas/justeras om man haft bort tändplattan. Brytaravståndet (justeras alltid först) ska vara 0,30 - 0,45 mm och förtändningen ska vara 4,5 mm. Den...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842