Vem försäkrar veteraner?

Vem försäkrar veteraner?

Publicerad

Fråga: Jag har en Volvo 760, årsmodell 1990. Den är alltså 30 år gammal och blir en veteranbil från och med i år. Nu undrar jag om ni kan tipsa om vilket försäkringsbolag som försäkrar veteranbilar?

Göte

Svar: Grattis till en modern klassiker. I stort sett alla försäkringsbolag som försäkrar fordon har någon form av veteran- eller entusiastfordonsförsäkring. Premierna brukar vara rimliga men det finns nästan alltid krav att bilen inte ska användas som bruksfordon, att du bara får köra ett visst antal mil per år och att du måste teckna försäkringen genom en MHRF-ansluten klubb.

Har du tänkt använda bilen som bruksbil bör du teckna en vanlig försäkring och då rekommenderar jag att du tar kontakt med det bolag som du har dina övriga försäkringar i.

På MHRF:s sida kan du läsa mer om deras försäkringar för historiska fordon.

Lycka till

Robert Gustavsson

Länk: MHRF Försäkring

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

En röd kväll vid Ulva kvarn

1 kommentar

Jim Lundberg: Najs! Och färgbilder! :P

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842