Hur får man isär stötdämparna till Puch Dakota från 1974?

Denna typ av stötdämpare satt på Puch Dakota fram till och med 1974.

Hur får man isär stötdämparna till Puch Dakota från 1974?

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Jag undrar hur man får isär stötdämparna bak till Puch Dakota från 1974. Det är originaldämpare och jag tänkte renovera dom.

Per-Daniel Utterberg

 

Svar: Om du har de stötdämpare som sitter på Dakotan på bilden ovan (som användes fram till och med 1974 års Dakota) så behöver du en fast nyckel med 22 mm nyckelvidd. Helst ska den vara nerslipad så att den blir tunnare då den ska stickas in mellan fjädervarven där det sitter ett gängat ändstycke med 22 mm nyckelvidd.

När detta är lossat kan man dra isär stötdämparen. Vill du ha en komplett reparationsanvisning för denna stötdämpare så finns det i Stora renoveringsboken. Repsatser till stötdämparna hittar du hos Puchverkstan och Mopedrenovering.se

Jim Lundberg

För att lossa stötdämparens ändstycke sticker man in en blocknyckel mellan fjädervarven. Om man slipat ner tjockleken på nyckeln går det mycket lättare.

Stötdämparna är hydrauliska och innehåller en hel del delar.

I Stora renoveringsboken får man se hur det går till att renovera stötdämpare till Puch, Victoria och MCB.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur ska magneterna sitta i svänghjulet?

5 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Jonatan. Vad är det för motor och vad är det för fabrikat på ditt svänghjul?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842