Var sitter ramnumret på Husqvarna mod 24?

Vanliga placeringar av ramnummer. 1: På styrhuvudet. 2: På ramröret mellan motor och styrhuvud. 3: På ramröret mellan sadel och bakhjul. 4: På främre motorfästet.

Var sitter ramnumret på Husqvarna mod 24?

Publicerad

Fråga: Var hittar jag ramnumret på min Husqvarna motorcykel modell 24 från år 1946?

Maj Kroon

 

Svar: Ramnumret bör sitta på vänster sida av ramröret som går från motorn upp till styrhuvudet. Men Husqvarna har haft flera ställen för ramnumret. På vissa modeller sitter ramnumret på ett av de tunnare ramrören som går från sadel ner till bakhjulet. Även på sidan av styrhuvudet kan vara ett ställe att leta på.

Om motorcykeln är omlackerad så kan ramnumret vara mer eller mindre fyllt med färg och därför svårt att hitta. Då får man ta till "arkeologtricket" som används när man letar hällristningar och liknade. Man håller till i ett mörkt rum och så sveper man utefter ytan med ljusstrålen från en lite ficklampa, så kallat släpljus. På så vis kan man upptäcka väldigt små fördjupningar i ytan även om det är tjocka färglager.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur ska magneterna sitta i svänghjulet?

5 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Jonatan. Vad är det för motor och vad är det för fabrikat på ditt svänghjul?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842