Byta munstycke i uppborrad förgasare?

Byta munstycke i uppborrad förgasare?

Publicerad

Fråga: Hej på er. Jag köpte en påhängare, en Zündapp KM 50. Tyvärr så är förgasaren uppborrad till 12 mm. Min fråga är: borde jag byta munstycket?

Hälsningar

Henryk

 

Svar: Svaret är ja. Om man borrar upp en förgasare kommer det att passera mer luft och då måste man även höja andelen bränsle så att blandningsförhållandet blir det rätta för en motor – för det mesta 14:1 – alltså 14 delar luft till en del bensin (vikt).

Kör man med för litet munstycke i förhållande till storleken på förgasaren blir bränsleluftblandningen för mager vilket bland annat leder till höjd motortemperatur. Någon specifik storlek på munstycke kan jag inte komma med, utan man får testa med större och större munstycken till motorn går som bäst och fyrtaktar på toppvarv – då är man rätt. Har förgasaren huvudmunstycket placerat på sidan kan ett ställbart munstycke vara ett alternativ.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur ska magneterna sitta i svänghjulet?

5 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Jonatan. Vad är det för motor och vad är det för fabrikat på ditt svänghjul?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842