DBS Panter som tappat gnistan

DBS Panter som tappat gnistan

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Jag har en DBS Panter. Den har gått fint mestadels men nu har jag slutat fått gnista. Jag har kollat:

Ingen loppa på stift.

Avstånd mellan brytarspetsarna verkar ok.

Alla sladdar ser hela ut.

Kapat tändkabeln vid stiftet ca en cm.

Bytt tändstift.

Bytt kondensator.

Första gången jag tog bort svänghjulet och kollade där bakom hittade jag inget och skruvade på allt igen. Sen testade jag att sätta tändstiftet mot gods och fick plötsligt gnista. Skruvade i stiftet och kickade. Funkade på en gång. Testade att döda den för att sen kicka igen. Tvärdött. Ingen gnista.

Nu kollade jag ingen och kapade även tändkabeln i den änden inne i motorn. Skruvade på allt och exakt samma hände. Den funkade på en gång men bara första gången, sen tvärdöd. Jag fattar inte. När jag mäter ohm i hatten mot gods blir det ca 16 Ohm. Vet inte om det kanske kan va en ledtråd.

Mvh Robin

 

Svar: Det låter som att din tändspole har lagt av. Om man mäter som du gjort – mellan tändhatt och jord – ska du få en resistans på cirka 6000 till 8000 Ohm. 16 Ohm låter som kortslutning inne i tändspolen. Byt tändspolen så bör mopeden kvickna till. Googla Sachs tändspole så får du ett antal träffar att välja bland.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur ska magneterna sitta i svänghjulet?

5 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Jonatan. Vad är det för motor och vad är det för fabrikat på ditt svänghjul?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842