Hög tomgång på VW Jetta

Hög tomgång på VW Jetta

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har en VW Jetta 1990 med 1.8-motorn. Bilen är i fint skick men plötsligt har tomgångsvarvet gått upp till 1 800-2 000 varv. Jag har kollat tjuvluft, bytt luftfilter, tomgångsventilen. Det sitter en svart sak som ligger mot gasspjället och motorn går upp i varv när jag kopplar ur den. Jag har även bytt kylmedietemperaturgivaren, men nej jag får inte ner tomgången. Vore tacksam för tips.

Peter

Svar: Min bästa gissning är luftmängdsmätaren. Koppla ur den och om motorn fortfarande har hög tomgång har du troligen felet i den. I övrigt kan det ha en mängd orsaker, tjuvluft som du inte hittat, dålig kontakt i någon givare, defekt styrenhet till bränsleinsprutning eller tändning.

Fler tips från våra mångkunniga läsare? Lämna dem i rutan för kommentarer nedan.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur ska magneterna sitta i svänghjulet?

5 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Jonatan. Vad är det för motor och vad är det för fabrikat på ditt svänghjul?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842