Registrering av en NV-JB från 1949

Fråga: Hallå. Jag har köpt en NV JB från 1949. Den har en modern svensk regskylt med ett modernt nummer. Men registreringsbeviset har inga data, vikt, effekt, volym osv. Min kamrat tror att den bara är förregistrerad och att jag behöver göra en registreringbesiktning.

Om jag nu måste registreringsbesiktiga, hur hittar jag spec-data för att fylla i registreringsbeviset? jag har sökt på nätet och bara hittat en inskannad instruktionsbok men där är mest oljevolymer och andra underhålls-data. Jag behöver i alla fall vikt och effekt tror jag, gissar på 75 kg och 4,5 hk, hur kan jag styrka det? Också det här med förregistrering, innebär det att ursprungskontroll inte behövs?

Hampus

 

Svar: När det gäller tekniska data så är det bra om du kan uppvisa en original instruktionsbok till fordonet ifråga. Där står de flesta tekniska data över fordonet. Sedan kommer man ju vid en registreringsbesiktning ändå att väga fordonet trots att vikten står i instruktionsboken.

När det gäller förregistrering och ursprungskontroll får du kolla med Transportstyrelsen om vad som gäller. Jag har ett motorcykelobjekt som var förregistrerad, men sedan några år har det numret jag tilldelades gått till ett annat fordon och då är ju den förregistrering jag gjorde upphävd.

Jim Lundberg

Registrering av en NV-JB från 1949
Ur instruktionsboken till NV-JB.
Rulla till toppen