Registrering av en NV-JB från 1949

NV-JB.

Registrering av en NV-JB från 1949

Publicerad

Fråga: Hallå. Jag har köpt en NV JB från 1949. Den har en modern svensk regskylt med ett modernt nummer. Men registreringsbeviset har inga data, vikt, effekt, volym osv. Min kamrat tror att den bara är förregistrerad och att jag behöver göra en registreringbesiktning.

Om jag nu måste registreringsbesiktiga, hur hittar jag spec-data för att fylla i registreringsbeviset? jag har sökt på nätet och bara hittat en inskannad instruktionsbok men där är mest oljevolymer och andra underhålls-data. Jag behöver i alla fall vikt och effekt tror jag, gissar på 75 kg och 4,5 hk, hur kan jag styrka det? Också det här med förregistrering, innebär det att ursprungskontroll inte behövs?

Hampus

 

Svar: När det gäller tekniska data så är det bra om du kan uppvisa en original instruktionsbok till fordonet ifråga. Där står de flesta tekniska data över fordonet. Sedan kommer man ju vid en registreringsbesiktning ändå att väga fordonet trots att vikten står i instruktionsboken.

När det gäller förregistrering och ursprungskontroll får du kolla med Transportstyrelsen om vad som gäller. Jag har ett motorcykelobjekt som var förregistrerad, men sedan några år har det numret jag tilldelades gått till ett annat fordon och då är ju den förregistrering jag gjorde upphävd.

Jim Lundberg

Ur instruktionsboken till NV-JB.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur ska magneterna sitta i svänghjulet?

5 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Jonatan. Vad är det för motor och vad är det för fabrikat på ditt svänghjul?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842