Crescent Compact där det hugger i växlarna

Crescent Compact där det hugger i växlarna

Publicerad

Fråga: Hejsan! Jag har en nyinförskaffad treväxlad fotväxlad Crescent Compact från ca 1975 (?) När jag frikopplar och lägger i ettan så hoppar/hugger den till rejält och börjar rulla, eller "dör" om jag står i lite motlut.

Den hugger sedan i alla växlarna. Är kopplingen feljusterad, lamellerna slut eller vad ska man börja med? Tacksam på enklaste mekartipset!

Mvh

Dan

 

Svar: Det låter snarare som att felet ligger i kopplingen som inte verkar frikoppla helt. Kopplingen justeras enligt skissen ovan. Det kan även vara så att lamellerna har gått sönder (beläggen släpper från stålskivorna) och då ska dessa bytas. Detta kan du läsa om här på denna hemsida. Skulle du behöva ställa växlarna så kan du läsa om detta här på hemsidan.

Jim Lundberg

Ibland lossnar friktionsbeläggen från lamellerna och delar av dessa kan kila in sig mellan lamellerna så att de inte kan frikoppla helt.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort går en Sachs 98 cc?

28 kommentarer

Jim Lundberg: Pinngasen var "ursprungsgasen" innan rullhandtaget slog igenom. Den gamle TT-föraren Stanley Woods som tävlade på 20- och 30-talet berättade att han fick sämre varvtider när rullgasen...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206