Fjäder till förgasaren till Husqvarna Novolette 3311

Någon som har måttet på fjädern (536) som Erik behöver?

Fjäder till förgasaren till Husqvarna Novolette 3311

Publicerad

Fråga: Hej! Skruvar på en Novolette 3311 från 1952. Förgasare 1/9,5/2 (riktigt gammal). Det jag söker info om är att jag ska byta flottörnål, och på denna modell så sitter det en fjäder mellan nålen och bensinslangsnippeln. Vad kan de vara för storlek på fjädern? Har sprängskiss men mått står ej. Är samma som förgasare 1/9,5/7 som är mer vanlig på 3311 än ovan förstnämnda.

Erik

 

Svar: Jag har tyvärr ingen uppgift på hur lång denna fjäder ska vara och vilken spänst den bör ha. Senare Bingförgasare har inte denna fjäder utan där trycker flottören stumt mot flottörnålen (käglan) Se nedre bilden. Min gissning är att fjädern ska dämpa vibrationer och därigenom minska slitage mellan delarna. Eventuellt också ta bort "studsen" så att käglan håller stängt trots vibrationerna och bara öppnar när bränslenivån sjunkit. Det borde gå att ersätta fjädern med en liten pinne av metall – eller kanske med en annan kägla som på förgasaren på nedre bilden om måtten stämmer.

Jim Lundberg

Käglan till Bingförgasare utan fjäder.

On
Off

11 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Läckande förgasare på Husqvarna Novolette

5 kommentarer

Knut Johannessen: Låter skumt.. Huvudmunstycket har ingen kontakt med bensinen i tanken, om flottörhuset är bortplockat. Är det verkligen inte en liiiten rännil som letar sig från flottörnålen till röret för...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842