Mitt billarm piper

Mitt billarm piper

Publicerad

Fråga: Jag har en Jaguar XJ6 från 1978 som har ett eftermonterat stöldskydd av typ Sikura. När jag slår på strömmen så piper det och man stänger av med en knapp. Problemet är att det sen kan gå på lite hur som helst. Har tagit bort anslutningarna till låsen då de krånglade. Men själva pipandet och signalen finns kvar. Tänkte montera bort alltihop, men är rädd att då kanske tändningen inte fungerar. Har inget kopplingsschema och allt är proffsigt gjort så jag har svårt att se var jag kan "klippa" bort det hela?

Leif

Svar: Gamla larm kan ställa till det på våra entusiastbilar. Det är ganska vanligt att larm har någon form av startspärr och därför kan det vara vanskligt att bara klippa av kablarna. Risken är att bilen inte startar. Är du kunnig på bilel kan du mäta dig fram till vilka kablar du måste dra om efter detta även utan kopplingsschema. Ett annat alternativ är att be en bilverkstad koppla ur det.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Läckande förgasare på Husqvarna Novolette

5 kommentarer

Knut Johannessen: Låter skumt.. Huvudmunstycket har ingen kontakt med bensinen i tanken, om flottörhuset är bortplockat. Är det verkligen inte en liiiten rännil som letar sig från flottörnålen till röret för...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842