Att internetsöka efter flakmopedsmodeller

Att internetsöka efter flakmopedsmodeller

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har nyligen köpt en flakmoped men kan inte hitta en likadan som min. Den liknar en MCB och har ett ramnummer 6625** vet ni var jag kan söka? Mvh Lennart

Svar: Hej Lennart. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig via ramnumret. Kolla först och främt om du har en VoV- eller TSV-skylt, se bild. På dessa står fyra siffror som du sedan kan söka tillverkare via registret för typgodkända mopeder.

Om du saknar denna skylt så får du gå via utförandet och motor på mopeden. De allra flesta flakmopeder (transportmopeder) liknar varandra, ibland skiljde endast lacken mellan olika märken.

Här hittar du info om: 

NV- Crescent och MCB Flakmopeder

Rex transportmopeder

Norsjö transportmopeder

Lycka till!

Mvh Josefine Andersson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rödqvarna som sluta driva

1 kommentar

A.larsson: Hej Jim, Tack för tipsen. Hade loss lamellerna och justerade skruven. Nu fungerar drivning igen. Jag anar ett metalliskt ljud från motorn ochr osäker om det är normalt eller missljud. Filmat och...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206