Renovera reflektor

Renovera reflektor

Publicerad

Fråga: Har ni några förslag på vilken typ av firmor, och gärna något förslag var man kan få reflektorer till hel-/halvljus renoverade (ny reflekterande beläggning) alternativt hur man själv kan göra det?

Stefan

Svar: En reflektor till en strålkastare är ganska svår att renovera själv. Jim Lundberg provade skrev om Conny H:s förnicklinssatser för en del år sedan. Tyvärr avled Conny för några år sedan och försäljningen upphörde. Nu är inte förnickling det bästa när det gäller reflektorer då de ger en aning gulare yta än silver- eller aluminiumbeläggning.

Jag känner inte till några firmor som är specialiserades på att renovera reflektorer utan skulle kolla med närmaste ytbehandlingsfirma och be dem om råd.

Lycka till

Robert

Läsare som har tips på firmor som renoverar reflektorer – lämna dem i rutan för kommentarer nedan.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rödqvarna som sluta driva

1 kommentar

A.larsson: Hej Jim, Tack för tipsen. Hade loss lamellerna och justerade skruven. Nu fungerar drivning igen. Jag anar ett metalliskt ljud från motorn ochr osäker om det är normalt eller missljud. Filmat och...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206