Bensinkran till Husqvarna mod 25 på 175 cc

Skjutkran. På bilden saknas korkpackningarna som man kan tillverka själv av vanlig vinkork.

Bensinkran till Husqvarna mod 25 på 175 cc

Publicerad

Fråga: Min fina Kattunge behöver byta sin bensinkran. Är det någon som har tips på var jag kan få tag på en sådan?

Christina Karlsson

 

Svar: Jag har tyvärr ingen reservdelskatalog till "Kattungen", men på bilder av denna hoj har jag sett att det suttit skjutkranar som på bilden ovan. Om det är original kan jag inte svara på, men dessa kranar var väldigt vanliga in på 50-talet och satt i massor av mopeder och motorcyklar.

Skjutkranen har korkpackningar och när dessa är slitna börjar kranen läcka – både in- och utvändigt. Nya packningar gör man enkelt av en vinkork (äkta kork – inte granulat). Verktygen som behövs är ett rakblad och ett slippapper.

På vissa hojar satt det kik-kranar som tätade utan packningar. När dessa läcker kan man ibland slipa in delarna mot varandra med fin ventilslippasta så att de tätar igen – eventuellt med Autosol som avslutande slipmedel. Bägge dessa kranar kan finnas på Tradera och på veteranmarknader när dessa kommer igång efter Coronan. Testa även hos TS Trading som visserligen håller på med nyare Husqvarnor. Någon nytillverkning känner jag inte till.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Grattis Sofie

2 kommentarer

rgustavsson: Pannkakstårta kanske?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842