Kan man fixa till sliten kopplingskorg till Puch?

Med tiden uppstår det hack i kanterna på kopplingskorgen från lamellernas tänder. Är hacken måttliga som på bilden kan man slipa kanterna, men då gäller det att slipa lika mycket på samtliga kanter så att alla tänder på respektive lamell ligger mot sin kant.

Kan man fixa till sliten kopplingskorg till Puch?

Publicerad

Fråga: Koppling till Puch. Det finns slagmärken i lamellkorgen, kan man åtgärda detta på något sätt?

Berth Samuelsson

 

Svar: Jag förmodar att du menar de hack som uppstår i kopplingskorgen efter lamellernas tänder (pilarna). Jo, man kan slipa upp spåren för lamellernas tänder så att skadorna försvinner om dessa är måttliga. Men det gäller att slipa exakt lika mycket på varje spår – annars kommer inte alla tänderna på lamellerna att ligga mot kanten i respektive spår. I värsta fall kan endast en tand ligga mot korgen om man filat minst i det spåret.

Provmontera därför lamellerna i korgen och vrid dem så man ser om alla tänder ligger mot respektive kant samtidigt. Om korgen skulle se ut som på nedre bilden är det byte som gäller.

Jim Lundberg

Här har slitaget gått för långt och korgen bör bytas.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Grattis Sofie

2 kommentarer

rgustavsson: Pannkakstårta kanske?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842