Rex Miniped som startar ibland

Rex Miniped som startar ibland

Publicerad

Fråga: Hej, har en Rex Miniped som startar ibland. har bytt konding och har gnista. Men den vill inte gå. Tack för svar.

Tore Berglund

 

Svar: Det är svårt att säga vad som är felet, men börja med att göra ett stratförsök. Skruva sedan ur tändstiftet. Om det är blött är gnistan troligtvis för klen och då ligger felet i tändsystemet. Om tändstiftet är torrt så kommer det inte fram något bränsle och då ligger felet någonstans i bränslesystemet.

När detta test är gjort vet man åtminstone i vilken riktning man ska fortsätta felsökningen. Tänk på att gnistan har det mycket svårare att hoppa över tändstiftets elektroder under kompression jämfört med ute i fria luften. Det är en faktor på cirka 10 – för att orka hoppa 0,5 mm under kompressionstryckets inverkan måste gnistan orka hoppa 10 x 0,5 = 5 mm ute i det fria.

Jim Lundberg

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Ventiler vid 14 000 varv per minut!

5 kommentarer

Cruzze: Men så gör BMW kvalitetsgrejer. Skulle kolla ventilspelet på min 34 år gamla trecylindriga K75:a. Hade börjat titta runt på nätet efter var man kunde få tag på shimsplattor men det visade sig inte...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842