Trasiga gängor i Dellortoförgasare

Bensinslangsnippel (Bing)

Trasiga gängor i Dellortoförgasare

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har en Dellortoförgasare, idag när jag drog åt skruven till bensinnippeln så tror jag att gängan gav upp. Nippeln kan nu inte dras åt, så nu rinner bensinen bara ur. Finns det något sätt att rädda detta?

Mvh Alexander

 

Svar: Det finns insatsgängor av typ Helicoil och Recoil, men jag är osäker på om de har den fingänga som det brukar vara på sådana här detaljer.

Annars finns det två lösningar till. Ett "quick-fix" där man limmar fast nippeln med någon form av kemisk metall. Denna måste då vara bränslebeständig och ytorna måste var noggrant rengjord från olja och smuts.

En proffsigare lösning är att man gängar upp hålet i förgasaren till närmast större gänga (om det finns tillräcklig med gods) och så svarvar man till en ny nippel med den nya gängan.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Ventiler vid 14 000 varv per minut!

5 kommentarer

Cruzze: Men så gör BMW kvalitetsgrejer. Skulle kolla ventilspelet på min 34 år gamla trecylindriga K75:a. Hade börjat titta runt på nätet efter var man kunde få tag på shimsplattor men det visade sig inte...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842