Hur ska låsringen sitta på trampaxeln?

Hur ska låsringen sitta på trampaxeln?

Publicerad

Fråga: Hej, Har en fråga om trampaxeln i en motor jag håller på med. Har hyfsad aning om hur det satt ihop från början men det är en sak som jag undrar hur det skall se ut.

Kickdrevet på trampaxeln hålls i läge av en Seeger-ring och då blir det så att denna ring ligger emot bussningen för trampaxeln och tar upp axiell belastning istället för änden på kickdrevet som har en passande yta lika stor som bussningen.

Seegerringen kommer liksom i kläm. Har ett passande shims att lägga dit men då ligger inte dreven mitt för varandra riktigt längre men detta går också att komma runt genom att shimsa också det drevet.

Håkan

 

Svar: Jag har nog sett applikationer där låsringen legat direkt mot änden av bussningar, men då jag inte vet vad det är för motor det handlar om kan jag inte svara på hur det ska se ut.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Ventiler vid 14 000 varv per minut!

5 kommentarer

Cruzze: Men så gör BMW kvalitetsgrejer. Skulle kolla ventilspelet på min 34 år gamla trecylindriga K75:a. Hade börjat titta runt på nätet efter var man kunde få tag på shimsplattor men det visade sig inte...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842