Tappat del av ljuddämparen till Crescent Compact

Fråga: Hej experten. Jag har en tvåväxlad Crescent Compact. Min ljuddämpare var hel från början, men en liten del längst bak som dämpar ljudet är borta, nu låter det som om den är trimmad – det hörs högt när man kör med den. Hur och var kan man skaffa den lilla biten till ljuddämpare att kunna dämpa ljudet?

Eller skall man köpa ny ljuddämpare? Jag vet inte vilken längden den är på den biten, Tack för mig, hoppas jag får något svar av er experter.

Stefan

 

Svar: Nu vet jag inte vad som försvunnit. Längst bak på ljuddämparen sitter det som kallas ”Päronet” (nr 1) och i detta sitter en rörhylsa (nr 2). Inne i ljuddämparen sitter dessutom en insats (nr 3) vars uppgift är att dämpa ljudet. Allt hålls på plats av en M6-mutter och en avlång bricka (nr 12 & 9 på sprängskissen nedan).

Delar till dessa brukar ligga i drivor på veteranmarknader, men så här i Coronatider är det knappast några marknader igång. Däremot kan man köpa nytillverkade ljuddämpare, men jag vet inte om man enbart kan köpa reservdelarna.

Kolla med Ettans Mopeder och Mopedrenovering.se.

Jim Lundberg

Tappat del av ljuddämparen till Crescent Compact
Insats till ljuddämpare. Dock inte till Compact.
Tappat del av ljuddämparen till Crescent Compact
Skiss över Compactens ljuddämpare ur MCB:s reservdelslista.
Rulla till toppen