Tappat del av ljuddämparen till Crescent Compact

Päron (1) och rörhylsa (2) till Crescent Compact med flera MCB-mopeder

Tappat del av ljuddämparen till Crescent Compact

Publicerad

Fråga: Hej experten. Jag har en tvåväxlad Crescent Compact. Min ljuddämpare var hel från början, men en liten del längst bak som dämpar ljudet är borta, nu låter det som om den är trimmad – det hörs högt när man kör med den. Hur och var kan man skaffa den lilla biten till ljuddämpare att kunna dämpa ljudet?

Eller skall man köpa ny ljuddämpare? Jag vet inte vilken längden den är på den biten, Tack för mig, hoppas jag får något svar av er experter.

Stefan

 

Svar: Nu vet jag inte vad som försvunnit. Längst bak på ljuddämparen sitter det som kallas "Päronet" (nr 1) och i detta sitter en rörhylsa (nr 2). Inne i ljuddämparen sitter dessutom en insats (nr 3) vars uppgift är att dämpa ljudet. Allt hålls på plats av en M6-mutter och en avlång bricka (nr 12 & 9 på sprängskissen nedan).

Delar till dessa brukar ligga i drivor på veteranmarknader, men så här i Coronatider är det knappast några marknader igång. Däremot kan man köpa nytillverkade ljuddämpare, men jag vet inte om man enbart kan köpa reservdelarna.

Kolla med Ettans Mopeder och Mopedrenovering.se.

Jim Lundberg

Insats till ljuddämpare. Dock inte till Compact.

Skiss över Compactens ljuddämpare ur MCB:s reservdelslista.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Ventiler vid 14 000 varv per minut!

5 kommentarer

Cruzze: Men så gör BMW kvalitetsgrejer. Skulle kolla ventilspelet på min 34 år gamla trecylindriga K75:a. Hade börjat titta runt på nätet efter var man kunde få tag på shimsplattor men det visade sig inte...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842