Slö Piaggio Ciao

Slö Piaggio Ciao

Publicerad

Fråga: Hej jag har en Piaggio Ciao (troligtvis från 70-talet) som inte går bra. Den är liksom slö på låga varv och orkar Inte uppförsbackar och toppfarten är runt 20 km/t. En Ciao ska väll toppa runt 30 - 40? Den är helt original förutom avgassystemet.

Jag har bytt följande:

Cylinder

Kolv

Topplock

Tändstift

Kopplingsbackar

Kondensator

Jag har rensat förgasare och luftfilter.

Tacksam för svar.

Mvh Linus

 

Svar: En pigg och kry Ciao ska mycket riktigt pinna på i minst 30 km/t. Nu har du ju bytt "halva motorn" utan att problemet är löst så om bara förtändningen står rätt (ca 19 grader) så tror jag felet ligger i avgassystemet. Det låter som att det är igensotat.

Men kolla även att hjulen snurrar lätt så ingen broms ligger på eller att något hjullager kärvar. Det behövs inte mycket motstånd för att sänka toppfarten på en moped med en ynka hästkraft.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nyrenoverad Sachsmotor som vägrar starta

12 kommentarer

Bengor: Hej igen ! Donald: Hittills har vi enbart diskuterat tändsystemet med avseende på timing. Samt att du i din fråga nämner att den får bensin. Det finns i huvudsak 3 egentlige 4 saker som krävs för...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206