Victoria KR 26 som rusar på tomgång

Fråga: Hej Jim. Har en Victoria KR 26 maskin. Den är svårstartad och jag får rulla igång den. Ibland går den i gång på kick. Sen får man ingen riktig tomgång vill rusa. svarar inte riktigt heller på gas när man står stilla.

Gunnar

 

Svar: Det låter som ett klassiskt fel – en läckande packbox i vevhuset. Kolla särskilt den på tändningssidan då denna packbox får sämst smörjning. I de flesta fall går det att byta packboxarna i vevhuset utan att klyva motorn.

Om utrymmet finns gör man så här: Borra två eller tre anvisningar (gropar) jämt fördelade i sidan på packboxen. Undvik att borra rakt i genom då det dels kan komma in borrspån i ramlagret, dels kan borren gå så djupt att den skadar lagret.

Ta sedan en syl och knacka hål i borrgroparna – även här får man inte gå för djupt med tanke på lagret innanför. Dra nu i en plåtskruv i respektive hål. Nu kan man dra ur packboxen med en hovtång genom att ta tag i skruvarna. Nya packboxar kan finnas hos Jacking AB (tel 0227-133 22). Glöm inte att smörja in de nya packboxarnas tätningsläppar med olja innan motorn startas – annars kan de brännas av friktionsvärmen.

Jim Lundberg

Rulla till toppen