Victoria KR 26 som rusar på tomgång

Demontering av packbox på plats. Med hjälp av plåtskruvar och en hovtång går den att dra ur sitt hål trots att vevaxeln sitter kvar.

Victoria KR 26 som rusar på tomgång

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Har en Victoria KR 26 maskin. Den är svårstartad och jag får rulla igång den. Ibland går den i gång på kick. Sen får man ingen riktig tomgång vill rusa. svarar inte riktigt heller på gas när man står stilla.

Gunnar

 

Svar: Det låter som ett klassiskt fel – en läckande packbox i vevhuset. Kolla särskilt den på tändningssidan då denna packbox får sämst smörjning. I de flesta fall går det att byta packboxarna i vevhuset utan att klyva motorn.

Om utrymmet finns gör man så här: Borra två eller tre anvisningar (gropar) jämt fördelade i sidan på packboxen. Undvik att borra rakt i genom då det dels kan komma in borrspån i ramlagret, dels kan borren gå så djupt att den skadar lagret.

Ta sedan en syl och knacka hål i borrgroparna – även här får man inte gå för djupt med tanke på lagret innanför. Dra nu i en plåtskruv i respektive hål. Nu kan man dra ur packboxen med en hovtång genom att ta tag i skruvarna. Nya packboxar kan finnas hos Jacking AB (tel 0227-133 22). Glöm inte att smörja in de nya packboxarnas tätningsläppar med olja innan motorn startas – annars kan de brännas av friktionsvärmen.

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Uppdaterad: Sverige i FIVA:s topp

14 kommentarer

Cruzze: Med 1300 svar så ligger vi i Sverige 34% över Frankrike per capita så de är inte i topp!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842