Vad hör svänghjulet till?

NV 24 Jet Crosser.

Vad hör svänghjulet till?

Publicerad

Fråga: Vad är svänghjulet till? Ett Bosch mässinghjul märkt IM/UI1/154/45L3, det är köpt för att passa en 175cc Sachsmotor till NV 24 Jet Crosser, men det är för stor diameter på konan. Svänghjulet är helt nytt och jag behöver ett som passar min motor!

Örjan Leo

 

Svar: Nu tror jag att det ska stå "LM/…" i början av beteckningen och inte "IM…". Men att hitta vad ditt svänghjul passar till är inte så lätt eftersom man måste söka baklänges – lite som att ha ett tändstift och sedan ta reda på vilken bil det passar till.

Men jag kan ge dig den (förhoppningsvis) korrekta beteckningen på hela svänghjulsmagneten till NV Jet Crosser och det är: LM/UT 1/154/45 L3 – alltså väldigt likt den beteckning du har uppgivit. Men notera att "min" beteckning gäller hela magnetapparaten och jag vet inte om den står på enbart svänghjulet.

Sen är det ju så att vissa saker förändras under en modells produktionstid. Om vi tar som exempel äldre Sachs mopedmotorer så passar deras svänghjul inte alls på senare årgångar trots att det handlar om samma motor. Det kan ju vara så att ditt svänghjul hör till en Jet Crosser – fast av en annan årsmodell.

Jim Lundberg

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Oljeblandning Saab tvåtakt

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Erik. Utombordsmotorer har ofta en arbetstemperatur på cirka 60 grader och valet av den låga temperaturen ska ha att göra med saltutfällning och korrosion i kylsystemet som tydligen uppstår vid...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842