Vem skrev om det kluriga centralstödet?

Fråga: Hej! För länge sedan läste jag en artikel om ett centralstöd, för motorcyklar, som fälldes ut ”bit för bit” man gungade motorcykeln från sida till sida, och då vecklades stödet ut bit för bit. Jag är inte helt säker på att det var Classic Motor som skrev om stödet. Finns där någon som vet något mer om detta kluriga stöd?

Hälsningar

Gunnar Wickman

 

Svar: Jodå, det var i Classic Motor nr 2/2003 som vi monterade och testade den typen av stöd som du frågar om. Stödet kallades ”Gostand 2000” och salufördes av Gewacon som då (2003) hade telefonnummer 031/40 33 26.

Vi har tyvärr inte så gamla nummer av Classic Motor kvar på redaktionen så jag får hänvisa till marknader och loppisar (i den mån de finns) samt annonssajter.

Jim Lundberg

Vem skrev om det kluriga centralstödet?
På originalstödet svetsades fjäderförspända leder som gjorde att stödet fälldes ut i sektioner. Man kunde vicka hojen i sidled några gånger så blev stödet högre och högre. Det fanns även en vevliknade pedal som man kunde trampa upp stödet med. En bra uppfinning när man kanske har problem med att få upp sin gamla pärla på centralstödet. Stödet blir dock rätt tungt med alla tillbehör så en kraftigare rerurfjäder än hojens original kan behövas så det inte hänger ner när man kör.
Vem skrev om det kluriga centralstödet?
Nästan som en robot. Från början ”sitter” stödet ner, I nästa sekvens står det ”på knä” och sist så står det med ”sträckta ben” i full höjd.
Rulla till toppen