Vem skrev om det kluriga centralstödet?

"Gostand 2000" - ett hopfällbart stöd som vecklar ut sig i sektioner för att underlätta när man ska ställa hojen på centralstödet.

Vem skrev om det kluriga centralstödet?

Publicerad

Fråga: Hej! För länge sedan läste jag en artikel om ett centralstöd, för motorcyklar, som fälldes ut "bit för bit" man gungade motorcykeln från sida till sida, och då vecklades stödet ut bit för bit. Jag är inte helt säker på att det var Classic Motor som skrev om stödet. Finns där någon som vet något mer om detta kluriga stöd?

Hälsningar

Gunnar Wickman

 

Svar: Jodå, det var i Classic Motor nr 2/2003 som vi monterade och testade den typen av stöd som du frågar om. Stödet kallades "Gostand 2000" och salufördes av Gewacon som då (2003) hade telefonnummer 031/40 33 26.

Vi har tyvärr inte så gamla nummer av Classic Motor kvar på redaktionen så jag får hänvisa till marknader och loppisar (i den mån de finns) samt annonssajter.

Jim Lundberg

På originalstödet svetsades fjäderförspända leder som gjorde att stödet fälldes ut i sektioner. Man kunde vicka hojen i sidled några gånger så blev stödet högre och högre. Det fanns även en vevliknade pedal som man kunde trampa upp stödet med.

En bra uppfinning när man kanske har problem med att få upp sin gamla pärla på centralstödet. Stödet blir dock rätt tungt med alla tillbehör så en kraftigare rerurfjäder än hojens original kan behövas så det inte hänger ner när man kör.

Nästan som en robot. Från början "sitter" stödet ner, I nästa sekvens står det "på knä" och sist så står det med "sträckta ben" i full höjd.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Köra med lutande förgasare?

6 kommentarer

mekgoran: ja så är det , när vi var unga så satte vi dit en sachs trim förgasare på en 2 vxl pilot cylinder tror den luta 30-35 grader och det funkade, tror detta är mycket individuellt på varje förgasare..

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842