Guida mig i veteranvärlden

Guida mig i veteranvärlden

Publicerad

Fråga: Kan ni hjälpa mig att komma i kontakt med andra entusiaster som gillar BMC 1100 Vanden Plas Princess? Anledningen är att min morbror, som dog för nästan två månader sedan, efterlämnade en BMC 1100 Vanden Plas Princess i garaget som han höll på att renovera. För övrigt var det min morfars bil en gång i tiden. Därför har det blivit intressant för mig att komma i kontakt med andra personer som är just intresserade av BMC 1100. Tacksam om det finns möjlighet från Classic Motors sida att guida mig vidare i veteranbilsvärlden, som är ny för mig.

Mvh Tobias

Svar: Hej Tobias och välkommen till veteranbilsvärlden. Vilken kul bil du har och ännu roligare att den funnits länge i familjen. BMC 1100 Vanden Plas Princess var en lyxig version av BMC:s 1100/1300-modell (ibland kallad för ADO16) vilken även tillverkades som Austin, MG, Morris, Riley och Wolseley. Mekaniskt bygger den på klassiska BMC-delar och därför är det förhållandevis lätt att hitta delar till den.

För att komma i kontakt med andra entusiaster kan du exempelvis ta kontakt med BAC (The British Automobile Club Sweden). De har, eller åtminste har de haft, en sektion för BMC1100/1300. Det finns även entusiaster för 1100/1300-modellerna i klubbar som MG Car Club Sweden, Austin Morris Wolseley klubben och Svenska Rileyregistret.

Att gå med i en klubb samt att skaffa en reparations- eller verkstadshandbok till sin bil brukar tillsammans med lite entusiasm var en bra start och jag hoppas att du kommer att slutföra renoveringen av bilen så den kommer ut på vägarna igen.

Lycka till

Robert Gustavsson

Länkar:

The British Automobile Club Sweden

MG Car Club Sweden

Austin Morris Wolseley klubben

Svenska Rileyregistret

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Oljeblandning Saab tvåtakt

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Erik. Utombordsmotorer har ofta en arbetstemperatur på cirka 60 grader och valet av den låga temperaturen ska ha att göra med saltutfällning och korrosion i kylsystemet som tydligen uppstår vid...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842