Guida mig i veteranvärlden

Fråga: Kan ni hjälpa mig att komma i kontakt med andra entusiaster som gillar BMC 1100 Vanden Plas Princess? Anledningen är att min morbror, som dog för nästan två månader sedan, efterlämnade en BMC 1100 Vanden Plas Princess i garaget som han höll på att renovera. För övrigt var det min morfars bil en gång i tiden. Därför har det blivit intressant för mig att komma i kontakt med andra personer som är just intresserade av BMC 1100. Tacksam om det finns möjlighet från Classic Motors sida att guida mig vidare i veteranbilsvärlden, som är ny för mig.

Mvh Tobias

Svar: Hej Tobias och välkommen till veteranbilsvärlden. Vilken kul bil du har och ännu roligare att den funnits länge i familjen. BMC 1100 Vanden Plas Princess var en lyxig version av BMC:s 1100/1300-modell (ibland kallad för ADO16) vilken även tillverkades som Austin, MG, Morris, Riley och Wolseley. Mekaniskt bygger den på klassiska BMC-delar och därför är det förhållandevis lätt att hitta delar till den.

För att komma i kontakt med andra entusiaster kan du exempelvis ta kontakt med BAC (The British Automobile Club Sweden). De har, eller åtminste har de haft, en sektion för BMC1100/1300. Det finns även entusiaster för 1100/1300-modellerna i klubbar som MG Car Club Sweden, Austin Morris Wolseley klubben och Svenska Rileyregistret.

Att gå med i en klubb samt att skaffa en reparations- eller verkstadshandbok till sin bil brukar tillsammans med lite entusiasm var en bra start och jag hoppas att du kommer att slutföra renoveringen av bilen så den kommer ut på vägarna igen.

Lycka till

Robert Gustavsson

Länkar:

The British Automobile Club Sweden

MG Car Club Sweden

Austin Morris Wolseley klubben

Svenska Rileyregistret

Rulla till toppen