Rosthål i bakskärmen på Puch Dakota

Rosthål i bakskärmen på Puch Dakota

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Jag har några små (5 mm) rosthål i bakskärmen på min Dakota. Finns det något alternativ till att byta skärmslutet eller att svetsa igen hålen? Till exempel löda igen hålen på något sätt?

Ulf Rosen

 

Svar: Det är sällan som rosthål är så små som man först tror så man bör blästra eller slipa plåtrent först så man verkligen ser skadans storlek. Om hålen visar sig vara så små som på din skärm kan man prova med att tennlöda igen hålen. Men detta kräver att man bottnar hålet med en rostfri plåt (tennet fäster inte på rostfritt) annars rinner tennet rakt igenom hålet.

Se till att först och främst förtenna kanterna på hålet så att "tennkakan" verkligen fäster i metallen. Efteråt är den bara att slipa ner och lackera. Men är det så små hål kan man lika bra spackla igen dem med ett tvåkomponentsspackel. Även här måste ytorna var kliniskt rena.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Oljeblandning Saab tvåtakt

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Erik. Utombordsmotorer har ofta en arbetstemperatur på cirka 60 grader och valet av den låga temperaturen ska ha att göra med saltutfällning och korrosion i kylsystemet som tydligen uppstår vid...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842