Köra med lutande förgasare?

Man kan ändra förgasarens lutning genom att antningen slipa flänsen i vinkel eller att tillverka ett kilformat mellanlägg.

Köra med lutande förgasare?

Publicerad

Fråga: Har för avsikt att montera en Bing 15 på min äggmotor med förgasaren på cylindern. Men då kommer den att luta bakåt så att flottörhuset inte är vertikalt. Har det nån betydelse med tanke på att flottören kanske hänger sig?

Peter Fahlcrantz

 

Svar: Visserligen ska man kunna köra i backar då flottörhuset givetvis kommer att luta några grader, men om förgasaren lutar redan på plan mark så blir det ju etter värre i en typ av backe och bättre i en backe med motsatt lutning.

Men risken för att flottören ska hänga sig är rätt stor om förgasaren lutar för mycket. Ett trick är att slipa till förgasarflänsen så många grader att man tiltar förgasaren så den får rätt vinkel. Man kan även göra en kilformad mellanläggsplatta mellan förgasare och insug i aluminium om man inte vill karva i förgasaren. Blir vinkeln stor kan det vara bra att fila lite på flänsens baksida så att muttrarna/skruvskallarna inte utsätts för brytningar.

Jim Lundberg

On
Off

11 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Modifiera tändsystem på Monark Monarped från 1956

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Frasse. Jag är lite osäker på det. Visserligen är det en separat spole men då den saknar polskor så snor den ju energin från belysningsspolen. I alla fall så "lånar" den ju...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842