Rikta buckla i bensintank

Fråga: Hej Jim jag undrar om du har något tips på hur man kan rikta en bula på sidan på en motorcykels bensintank utan att behöva skära upp botten.

Med vänlig hälsning

Åke

 

Svar: Det finns lite olika trick beroende på hur bucklan ser ut. Är det en mjuk och rätt så grundbuckla kan det räcka med att man trycker ut den med tryckluft eller vattentrycket i kranen. Men man ska vara försiktig så att tanken inte ändrar form med dessa metoder. Dra gärna ett par spännband runt tanken innan trycket släpps på.

Djupare bucklor kan man ibland rycka ut genom att man limmar på en liten platta med smältlim i bucklan och sedan rycker man i platta ´n med en glidhammare. Limmet lossar man sedan med en varmluftspistol.

Är det riktigt illa sätter man en stång med en kula i skruvstycket som man sedan trär tanken över genom hålet för tanklocket. Sedan trycker man och masserar bucklan mot kulan. För att veta var kulan befinner riggar man upp en liten laserpekare som får lysa mot kulans centrum.

Vill du veta mer så finns dessa metoder mer grundligt beskrivna i Stora renoveringsboken.

Jim Lundberg

Rikta buckla i bensintank
Genom att rigga upp en laserpekare som lyser mot kulans centrum vet man exakt var den befinner sig. Sedan gäller det att pressa bucklan mot kula och massera den tills den pressats upp.
Rulla till toppen