Piaggio Ciao - pedalerna greppar inte i kedjan när jag trampar

Piaggio Ciao - pedalerna greppar inte i kedjan när jag trampar

Publicerad

Fråga: Plötsligt greppar inte pedalerna kedjan när man trampar. Har googlat lite men hittar inga bilder på den typen av pedalaxel som sitter på min Ciao. Kransen sitter på en hylsa som förs in i ramen, i den förs sedan axeln som pedalarmarna fästs på.

På axelns vänstersida sitter ett hus som är kopplat till bakbromsen, däri sitter en del som jag tror ska pressas mot hylsan med kransen när man trampar och då driver kransen. Vet inte om det blev helt tydligt...

Någon ide om vad som kan ha hänt?

Fredrik

 

Svar: Nu vet jag inte vilken modell och årsmodell du har. På skissen ovan är det pedalaxeln till en Ciao från 1986 till 1994.

Kolla med EHR Motor i Stockholm som är specialiserade på Piaggio.

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Modifiera tändsystem på Monark Monarped från 1956

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Frasse. Jag är lite osäker på det. Visserligen är det en separat spole men då den saknar polskor så snor den ju energin från belysningsspolen. I alla fall så "lånar" den ju...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842