Mått på styrstopp till Puch Monza/Nevada

Mått på styrstopp till Puch Monza/Nevada

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Undrar om du har några mått på styrstoppet till Puch Monza M50/Nevada? Har ju helt klassiskt rykt av, av tidigare ägare med bucklig tank som följd. Kan man svetsa dit ny utan att ta bort gaffelkronor, stag etcetera?

Mvh Mats

 

Svar: Jag har aldrig skruvat med N50-mopederna som kom efter Dakota/Florida/Alabama och har tyvärr ingen att mäta på. Dakotan har ju en bit plattjärn med ett flatstift för jordning fastsvetsat i styrhuvudet (se bild nedan).

Men hur det ser ut på N50-serien vet jag inte. Nog borde ett nytt stopp gå att svetsa dit på plats bara man tar bort framlampan och skyddar kringliggande ytor från svetssprut så ska det säkert gå bra.

Det borde gå att klura ut hur stoppet ska se ut genom att titta på märkena som det gamla stoppet åstadkommit i underkronan. För att få fram bredden på stoppet får man mäta lite så att gaffeln stannar en dryg centimeter från bensintanken.

Någon som har en N50-ram att mäta på? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Styrstopp på Puch Dakota.

Styrstoppet på "gamla" Dakotan (VZ 50)

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Mopedåterfallet - vilken moped fick dig på fall?

9 kommentarer

Johan N: Fick en Husqvarna Novolette -55 av en kompis år 1978. Körde lite med den men blev utskrattad av i stort sett alla så den ställdes undan. Ryktet gick att jag hade en sådan veritabel töntmoppe med rem...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842