Växelmekanism på Sachs 98 cc

Växelmekanism på NV 8 med 98 cc Sachsmotor. Foto: Gunnar Flodén.

Växelmekanism på Sachs 98 cc

Publicerad

Fråga: Har en NV 8 med 98 cc Sachs, tvåväxlad. Det måste finnas något trix för att kunna byta själva växelwiren. Den sitter ju fjäderbelastad i höljet medelst "klumpen" där den sitter bak på motorn och påverkar växelväljaren. Någon som renoverat och lyckats med detta?

Henning Rydén

 

Svar: Jag har inte skruvat med denna konstruktion. Jag har fått bilder på mekanismen från vår medarbetare Gunnar Flodén som håller på mycket med 98-kubikare. Tyvärr så har han inte heller tagit isär den "klump" du menar. Däremot har han klämt sig i sitt vintergarage och tagit bilderna här som kanske kan vara ett slags diskussionsunderlag.

Någon som kan tipsa Henning om arbetsgången? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Foto: Gunnar Flodén.

Bild från Bengt Göransson.

Bild från Bengt Göransson.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Lysande utsikt

3 kommentarer

UffeT: Min bror hade en dekal på bilen där det stod: Här åker en som ser bra ut. Det var reklam för vindrutetorkare.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842