Lönt att hämta i Spanien

Lönt att hämta i Spanien

Publicerad

Fråga: Min brors dödsbo har en VW 1600 TE cab från 1969. Kan man på något sätt veta om det är värt att ta hem den från Spanien till Sverige, eller är det en förlustaffär?

Mvh Solveig

Svar: Skickar du bilen med en transportfirma får du räkna med minst 15 000 kronor beroende på var i Spanien den finns respektive vart den ska i Sverige. Står bilen när Gibraltar och ska till Kiruna blir det dyrare än om den står i Barcelona och den ska till Malmö.

Därefter får du räkna med omkring 5 000 kronor för att kunna registrera den i Sverige. Till det kommer eventuella reservdelar, kostnader för dessa och en del eget arbete.

Du skriver att det är en cab vilket gör det lite krångligare då VW aldrig serieproducerade några VW Typ 3 cabriolet. Om det är ett hemmabygge kan det blir svårt att få den registrerad i Sverige, men troligen inte omöjligt. Här råder jag dig att först kolla med din lokala bilprovningsstation och med Transportstyrelsen.

Om du vill behålla bilen för egen del som minne av din bror kan det vara värt pengarna och arbetet. Ska du däremot sälja bilen tror jag att det blir en förlustaffär. Då är det enklare att anlita ett ombud i Spanien som kan hjälpa dig att sälja den på plats.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rätt kultryck på dragkroken

3 kommentarer

ALU: Aha...en sådan vagn.., jo den är inte så lätt att vikta i bak kanske men lite större vagnar kan man hyffsat lasta om så kultrycket blir normalt. Den där vagnen är ju kult för den är så liten och...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206