Zündapp KS 50 som bara går på tomgång

Fråga: Hej Jim! Först vill jag tacka för din hjälp sist med elfrågorna jag hade angående min Zündapp KS 50. Nu till förgasarbryderier! Dellorto 21mm på 70cc. Hur jag än byter mellan munstycken hög, låg större, mindre, ändrar nålen upp å mer på alla 4 punkter så får jag motorn att starta och gå på tomgång men bara brölar och ökar inte det minsta vid gaspådrag. Ingen som helst skillnad! Hög har 88, 90, 92 att välja emellan och låg 40, 42, 45 å 50. Luft har 60. Vad gör jag för fel? Allt är nytt i kartong kan tilläggas. Mega tacksam för svar!

Pigge

 

Svar: Jag är ingen direkt mopedtrimmare och har inte testat delarna du har skaffat. Generellt kan man däremot säga att alla delar måste lira ihop. Porttider (duration), munstycken, avgasrör och så vidare måste samverka för att det ska fungera bra.

En kompis moped vägrade fungera med en flång ny Mikuni 16 eller 19 mm trots att jag till och med tillverkade egna huvudmunstycken som låg långt utanför storlekarna i normala utbudet. Vad vi än testade så gick den illa – orsaken? Luftfiltret! Vi testade ett annat luftfilter med en annan anslutning till förgasaren och då fungerade motorn direkt som den skulle.

Vad som kan vara fel i ditt fall får jag lämna över till våra läsare att tipsa om – kanske avgassystemet?

Kul att du fick till elen!

Jim Lundberg

Rulla till toppen