Permatex i motorn

Permatex i motorn

Publicerad

Fråga: Jag byter packningar på motorn till min Opel Kadett 1969. Nu undrar jag om det räcker med ny en packning och att delarna dras med rätt moment, eller om även typ Permatex skall användas till packningarna till vattenpump, transmissionskåpa, bensinpump, oljetråg och liknande.

Lars-Ove

Svar: Permatex är ett varumärke som har flera olika produkter men jag antar att du i det här fallet menar packningsklister och inte så kallad packning på tub. Generellt ska du inte behöva använda det för att det ska bli tätt. För egen del brukar jag lägga på ett tunt lager packningsklister för att hålla packningen stadigt på plats när de ska monteras och det ger i alla fall för mig en känsla av trygghet att använda det på packningen mellan motorblock och bensinpump.

Med andra ord – använd om du vill och tycker att packningarna blir lättare att montera. Däremot är jag tveksam till att använda ordinarie packning tillsammans med så kallad packning på tub. Jag vill också minnas att man inte ska använda packningsklister till topplockspackningen.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

15 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Kärvande växelförare i JB 150 cc

2 kommentarer

Jim Lundberg: Ok - kul att det går åt rätt håll. Berätta gärna hur det slutade!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206