Permatex i motorn

Fråga: Jag byter packningar på motorn till min Opel Kadett 1969. Nu undrar jag om det räcker med ny en packning och att delarna dras med rätt moment, eller om även typ Permatex skall användas till packningarna till vattenpump, transmissionskåpa, bensinpump, oljetråg och liknande.

Lars-Ove

Svar: Permatex är ett varumärke som har flera olika produkter men jag antar att du i det här fallet menar packningsklister och inte så kallad packning på tub. Generellt ska du inte behöva använda det för att det ska bli tätt. För egen del brukar jag lägga på ett tunt lager packningsklister för att hålla packningen stadigt på plats när de ska monteras och det ger i alla fall för mig en känsla av trygghet att använda det på packningen mellan motorblock och bensinpump.

Med andra ord – använd om du vill och tycker att packningarna blir lättare att montera. Däremot är jag tveksam till att använda ordinarie packning tillsammans med så kallad packning på tub. Jag vill också minnas att man inte ska använda packningsklister till topplockspackningen.

Lycka till

Robert Gustavsson

Rulla till toppen