Bingförgasare till Sachs utan flödare och tomgångsskruv

Fråga: Köpte en 12 mm Bingförgasare till en Sachsmotor. Upptäckte efter köpet att den saknade tomgångsskruv och flödare på flottörhuset. Och såg också att flottören var en liten ynklig sak. Gjord av något som liknar mässing. Den var också mycket kortare än dom svarta jag har sen tidigare. Fråga 1, hur var dom tänkta att höja tomgången? Fråga 2, passar bara den korta flottören för den modellen jag köpt? Tack på förhand experten.

Gunnar Jansson

 

Svar: Nu vet jag inte exakt vilken typ av förgasare du har, men om den är på 12 mm från fabrik så är det den äldre modellen av Bingförgasare som sitter på Sachsmotorerna. Äldre förgasare saknar ofta tomgångsskruv och då är det tänkt att man justerar tomgången med längden på gasvajern. Detta fungerar men kan ge lite olika tomgång beroende på hur styret är ställt eftersom vajern böjs när man vrider på styret.

När det gäller flottören har jag dålig koll på måtten, men de svarta flottörerna är betydligt nyare än de som att i de gamla 12 mm-förgasarna – ofta kallade för ”paddförgasare” och dessa har jag tyvärr inte skruvat med. Däremot så finns det olika lock till dessa Bingförgasare – en del har flödarknappen medan andra saknar den.

Jim Lundberg

Rulla till toppen