Tungtrampad Husqvarna Cornette

Husqvarna Cornette från 1959.

Tungtrampad Husqvarna Cornette

Publicerad

Fråga: Har en Husqvarna Cornette från 1961. När jag trampar på pedalen för att starta går det så tungt att jag inte kan få den att gå runt utan stort besvär. Har kollat kolv och cylinder utan några skador. När den gått i gång och blivit varm är det inga större problem att starta motorn men är den kall har jag stora problem. Tacksam för förslag på åtgärd av mitt problem.

Lennart Sjöstrand

 

Svar: Det var många år sedan jag kickade igång en Husqvarna Äggmotor som sitter i denna modell så jag kommer inte ihåg om den var en trögtrampad modell. Vissa motorer har rätt hög utväxling på tramporna (exempelvis Kreidler K50) och då kan det räcka med att man monterat nya kolvringar och/eller ett nyhonat lopp för att det ska gå märkbart tungt att kicka – tills allt är inkört och löper lätt.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Söker delar till Lambretta TV 175

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Roger. Frågan ovan är från 2014 så chansen att frågeställaren ska se din kommentar är nog liten. Men det var ett intressant tips som firman i England.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206