Blanda till Plastic Padding på burk

Spackel kommer ofta på burk. Men hur ska man veta att man får rätt mängd härdare?

Blanda till Plastic Padding på burk

Publicerad

Fråga: Plastic Padding säljs numera bara i stora burkar och inte längre i tub. Det är en klar nackdel. Förut var det lätt att blanda rätt. Det var bara att dra två lika långa strängar av massa och härdare för att sen blanda ihop dem.

Nu med den stora burken vet man aldrig säkert hur mycket härdare man ska använda till den mängd massa som man vill blanda. Har ni något tips på hur man blandar en valfri mängd massa med därtill rätt mängd härdare?

Per

 

Svar: Jag har inte använt just Plastic Padding på burk på länge, men väl liknande produkter så som Hagmans stålplast och där verkar det vara väldigt okritiskt med hur stor/liten mängd härdare man ska tillsätta. Jag har för mig att det på Hagmans stålplast anges 1 – 3 procent härdare vilket ju är väldigt lite.

Jag har hittills "skjutit från höften" när jag blandar till spackel och lagt på en godtyckligt stor klick härdare. Än så länge har härdartuben räckt till hela burken och spacklet har härdat igenom helt.

Men jag har tänkt precis som du – finns det något enkelt trick för detta? Har du som läsare lösningen på detta? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

16 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Söker delar till Lambretta TV 175

1 kommentar

Rodge: Scoter restorations i england enormt snabb leverans 3-4 dagar på sin höjd Marcello om du över huvud taget får tag i honom så tar det extremt lång tid att få grejorna alltid var det något som gick...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206