Blanda till Plastic Padding på burk

Fråga: Plastic Padding säljs numera bara i stora burkar och inte längre i tub. Det är en klar nackdel. Förut var det lätt att blanda rätt. Det var bara att dra två lika långa strängar av massa och härdare för att sen blanda ihop dem.

Nu med den stora burken vet man aldrig säkert hur mycket härdare man ska använda till den mängd massa som man vill blanda. Har ni något tips på hur man blandar en valfri mängd massa med därtill rätt mängd härdare?

Per

 

Svar: Jag har inte använt just Plastic Padding på burk på länge, men väl liknande produkter så som Hagmans stålplast och där verkar det vara väldigt okritiskt med hur stor/liten mängd härdare man ska tillsätta. Jag har för mig att det på Hagmans stålplast anges 1 – 3 procent härdare vilket ju är väldigt lite.

Jag har hittills ”skjutit från höften” när jag blandar till spackel och lagt på en godtyckligt stor klick härdare. Än så länge har härdartuben räckt till hela burken och spacklet har härdat igenom helt.

Men jag har tänkt precis som du – finns det något enkelt trick för detta? Har du som läsare lösningen på detta? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen