Rätt munstycke i 12 mm Bingförgasare

Fråga: Hej igen experten. Märks att man tappat mycket på 40 år utan att mekat moppe. Min enkla fråga gäller ett fast munstycke till en 12 mm Bing av den senare typen till Sachs motorer. Finns ju en uppsjö av olika storlekar på MCB sidan. Minns att på den gamla tiden satt det Nr 54 i originalförgasaren 8/5:an.

Vilket blir rätt i 12 mm? Fick med en i kinesmodellen där det stod Nr 63. Låter ju helt väck. Och är ett original ett säkrare kort att använda. Litar inte så mycket på kinatillverkningen i grunden. Tack på förhand, Jim.

Gunnar Jansson.

 

Svar: Faktum är att de äldre Sachsmotorerna med 12 mm-förgasare också ska ha storlek 54 på huvudmunstycket – precis som de snare 8,5 mm-förgasarna (som egentligen är på 9,2 mm). Sen hur ett äkta Bingmunstycke lirar ihop med en Kinaförgasare är en annan sak. Har för mig att Kinamunstycken kan vara graderade efter en annan skala än tyska Bing.Du kanske får prova med flera storlekar innan du kommer rätt. Korrekt storlek på munstycket har du när motorn börjar fyrtakta någonstans vid maxvarv (exempelvis i en nerförsbacke).

Jim Lundberg

Rulla till toppen