Fungerar Bing paddförgasare lika som de nyare Bingförgasarna?

Bingtrottel till 70-tals Sachsmotor. Den snedskurna slitsen är en kallstartsfunktion där slitsen ligger mitt för en tillskottskanal när trotteln är längst ner. Osäkert om denna funktion finns på de äldre paddförgasarna.

Fungerar Bing paddförgasare lika som de nyare Bingförgasarna?

Publicerad

Fråga: En fråga. En Bing 12 mm padd-förgasare – fungerar den precis som en vanlig Sachs Bing 12 mm? Eller en 8/5 Bing förgasare till Sachs?

Gunnar Jansson

 

Svar: Om du menar att den arbetar likadant som de andra förgasarna du räknat upp så borde svaret vara ja. En 12 mm-förgasare är en 12 mm-förgasare och ger då samma mängd bränsleluftblandning som andra med 12 mm borr – givetvis lite beroende på konstruktion. Men ett kastbyte av förgasartyp borde inte vara något problem – eller göra stor skillnad.

Nyare Bingförgasare till Sachsmopeder har ju ingen choke utan bara en tillskottskanal som möter en slits i trotteln när denna är i botten (längst ner). Är lite osäker på om paddförgasarna har denna funktion. De senare har ingen lös luftburk utan bara ett löstagbart luftfilter som sitter på undersidan.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tjolöholm den 5 september

1 kommentar

mekgoran: tror det är kört med marknader i år igen om inget radikalt händer, alla dessa virusvågor som bara vill stegra sig vad är på gång kan man undra..

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206